About

Large wwr 1

Woof! Woof! Ridicule maakt speelse hoekige liedjes met dansbare beats en dikke synthesizers. Denk aan Vive la Fete, Moloko en Ting Tings. Afgelopen muzikantendag werden zij de “vangst van de dag” genoemd door Menno Visser van 3FM, waarna hij hen onmiddellijk op de playlist zette bij Roosmarijn Reijmer. Een aanstekelijk enthousiaste band met veel energie, catchy songs en een zelfontworpen lichtshow.

Live brengt Woof! Woof! Ridicule haar electro pop met veel positieve energie en laat het publiek dansen tot de laatste noot van hun optreden. Maar er is meer dan dat. Zij maken namelijk op een unieke manier gebruik van electronica. Ze spelen bijvoorbeeld synthesizer door het aanraken van bananen, glazen bier of eigenlijk alles dat geleidt en vaak mag het publiek een deuntje meepingelen op deze zelfontworpen instrumenten. 

Ook brengen zij een eigen lichtshow mee. Deze is te zien in de video van het nummer "Brace". De lichten zijn gericht op geïllustreerde panelen waarvan je pas bij blacklight de tekeningen ziet verschijnen. Hun leds zijn speciaal geprogrammeerd en lopen sync met de muziek mee. 

In de band zitten de zusjes Suzanne en Eveline Ypma. De één speelde op menig festival, o.a. SXSW met haar rocktrio Pitch Blond. De ander stond samen op het podium met Elenne May. Peter Geraedts heeft zich na het verlaten van zijn vorige band Krach totaal op de productie van de songs van Suzanne gestort, waarna er een toffe mix van songwriter liedjes en elektronica ontstond.

In maart 2015 presenteerden zij hun debuut plaat “Run Faster” in het Paard van Troje Den Haag. Singles als Run Faster, Only You, Brace en We are Young worden geregeld gedraaid op zenders als 3FM Alternative, IndieXL en Den Haag FM. Afgelopen zomer hebben zij oa gespeeld op Jam de la Creme, Kaderock, Magneet Festival en in Paradiso. In december deden ze hun eerste tour in buurland Duitsland, waar zij enthousiast werden ontvangen.

 

Bezetting:

Suzanne Ypma, zang/gitaar (Pitch Blond)

Peter Geraedts, bas/toetsen (Krach)

Eveline Ypma, toetsen (Elenne May)